2012. december 28., péntek

Székelykáposzta


Az ősszel gyalult káposztát tettem be cserép  hordóba savanyú káposztának. Finom ropogós lett íze karácsonyra, így azt gondoltam, hogy ideje felhasználni és főzzünk hát székelykáposztát. A káposzta tele van C- vitaminnal,  mindenkinek ajánlom, ezt az egyszerű receptet.


Hozzávalók:
/ 4 főre/

50 dkg sertés hús
50 dkg savanyú káposzta
1 fej vöröshagyma
só, bors, pirospaprika
olaj

Elkészítés:

Elsőként a pörköltöt tesszük oda. A vöröshagymát apróra vágjuk és olajon üvegesre pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával és rögtön egy fél pohár vizet öntünk rá, nehogy a paprika megégjen. Hozzáadjuk a felkockázott húst, amelyet kevergetés mellett átsütünk, majd tetszés szerint adunk hozzá még vizet és jöhetnek a fűszerek, egy kis só, csipetnyi bors és lefedve puhára főzzük.


 A savanyú káposztát átmossuk hideg vízzel, majd bő olajon egy lábasban megpirítjuk szintén vizet adunk hozzá és lefedve puhára pároljuk.


Végül a párolt káposztára ráöntjük a pörköltöt és 5-10 percig összekeverve főzzük.


Tálalhatjuk tejföllel és kenyérrel, de az íze önmagában is megállja a helyét.
 Jó étvágyat!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése