Az ősszel gyalult káposztát tettem be cserép hordóba savanyú káposztának. Finom ropogós lett íze karácsonyra, így azt gondoltam, hogy ideje felhasználni és főzzünk hát székelykáposztát. A káposzta tele van C- vitaminnal, mindenkinek ajánlom, ezt az egyszerű receptet.
Hozzávalók:
/ 4 főre/
50 dkg sertés hús
50 dkg savanyú káposzta
1 fej vöröshagyma
só, bors, pirospaprika
olaj
Elkészítés:
Elsőként a pörköltöt tesszük oda. A vöröshagymát apróra vágjuk és olajon üvegesre pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával és rögtön egy fél pohár vizet öntünk rá, nehogy a paprika megégjen. Hozzáadjuk a felkockázott húst, amelyet kevergetés mellett átsütünk, majd tetszés szerint adunk hozzá még vizet és jöhetnek a fűszerek, egy kis só, csipetnyi bors és lefedve puhára főzzük.
A savanyú káposztát átmossuk hideg vízzel, majd bő olajon egy lábasban megpirítjuk szintén vizet adunk hozzá és lefedve puhára pároljuk.
Végül a párolt káposztára ráöntjük a pörköltöt és 5-10 percig összekeverve főzzük.
Tálalhatjuk tejföllel és kenyérrel, de az íze önmagában is megállja a helyét.
Jó étvágyat!
A savanyú káposztát átmossuk hideg vízzel, majd bő olajon egy lábasban megpirítjuk szintén vizet adunk hozzá és lefedve puhára pároljuk.
Végül a párolt káposztára ráöntjük a pörköltöt és 5-10 percig összekeverve főzzük.
Tálalhatjuk tejföllel és kenyérrel, de az íze önmagában is megállja a helyét.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése