2012. december 31., hétfő

Levendulás csokoládészív és Gordon Ramsay


Az év méltó befejezéseként tegnap igazi gourmand délutánt tartottunk. A legjobb barátom egy hatalmas Gordon Ramsay szakácskönyvvel megjelent az ajtómban és hol angol recepteket fordítottunk, hol főzőshow-kat néztünk és közben megvitattuk az élet nagy dolgait. Természetesen az ínyenc falatok sem maradhattak el egy kis hazai pálinkával fűszerezve. A levendulás csokoládészív  meglepetés volt a számára, mert tudtam, hogy rajong a különleges ízesítésű csokoládéért. Ezzel a gesztussal köszöntem meg, hogy régóta a legjobb barátom és  remélem, ezen az emléken mosolygunk majd, akkor is, amikor bottal sétálunk egymás mellett.

Hozzávalók:
100 g étcsokoládé
50 g tejcsokoládé
1/2 rúd vanília belseje
4 ek. 22% főzőtejszín
2 kk. levendula

A receptet szeretettel ajánlom Tigrisnek!


Elkészítés:
A tejszínben egy-két percig főzöm a levendulát és a vaníliát, majd hozzáadom az apróra tört csokoládét és felolvasztom benne. A forró csokoládét szív alakú muffin formákba öntöm, amiket csak félig töltök meg, majd egy órára  a fagyasztóba teszem. Szobahőmérsékleten egy félóra alatt kienged a csokoládé, az ízhatást még fokozhatjuk, ha egy kis ananász sorbetet teszünk mellé tálaláskor. Díszítésként tortadíszítő szíveket és tejcsokoládé forgácsot használhatunk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése