"Húsvétra nyúl formát ölt,
Mikulásra Télapónak öltözik,
híres a belga csokoládé pasztilla,
Gombóc Artúr sikeresen reklámozta.
Az igazi csokoládét nem felejted el,
mert lágyan olvad el a szádban,
édes selymes ízt hagy maga után,
rögtön mosolyra húzódik a szád.
Ó a bonbon, a praliné, a trüffel,
már csak hab a tortán,
adjunk csokoládét ajándékba,
csaljunk mosolyt mások arcára,
ne legyünk hát rest,
lessük el készítésének a titkát,
lessük el készítésének a titkát,
legyen saját boszorkány konyhánk."
/Bíró Márta: Gondolatok a csokoládéról/
A receptet szeretettel ajánlom Zsének!
Hozzávalók:
150 g fehér csokoládé
150 g fehér csokoládé
1 citrom reszelt héja
4 ek. főző tejszín
1 kk. levendula
Elkészítés:
A levendulát hozzáadom a tejszínhez és felfőzöm benne, aztán belereszelem a megmosott citrom héját.
Aki esetleg nem szeretné megenni a levendulát, az szűrje le a tejszínt majd úgy tegye bele az apróra tört fehér csokoládét.
A csokoládét sűrű kevergetés mellett felolvasztjuk folyékony állagúra.
Közben bátran meg lehet kóstolni, hogy milyen finom benne a levendula íze.
Közben bátran meg lehet kóstolni, hogy milyen finom benne a levendula íze.
A folyékony fehér csokoládét beleöntjük a szilikonformába és betesszük egy órára a mélyhűtőbe. Majd a a megfagyott bonbonokat kivesszük a formából és szobahőmérsékleten kiengedjük.
Tálaláskor megszórhatjuk egy kis cukorgyönggyel.
Tálaláskor megszórhatjuk egy kis cukorgyönggyel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése