2012. december 22., szombat

Levendulás-citromos fehér csokoládés bonbon


"Húsvétra nyúl formát ölt,
Mikulásra Télapónak öltözik,
híres a belga csokoládé pasztilla,
Gombóc Artúr sikeresen reklámozta.
Az igazi csokoládét nem felejted el,
mert lágyan olvad el a szádban,
édes selymes  ízt hagy maga után,
rögtön mosolyra húzódik a szád.
Ó a bonbon, a praliné, a trüffel,
már csak hab a tortán, 
adjunk csokoládét ajándékba,
csaljunk mosolyt mások arcára,
ne legyünk hát rest,
lessük el készítésének a titkát,
legyen saját boszorkány konyhánk." 

                                                        /Bíró Márta: Gondolatok a csokoládéról/

      A receptet szeretettel ajánlom Zsének!



Hozzávalók:
150 g fehér csokoládé
1 citrom  reszelt héja
4 ek. főző tejszín
1 kk. levendula









Elkészítés:
A levendulát  hozzáadom a tejszínhez és felfőzöm benne, aztán belereszelem a megmosott citrom héját.


Aki esetleg nem szeretné megenni a levendulát, az szűrje le a tejszínt majd úgy tegye bele az apróra tört fehér csokoládét.




A csokoládét sűrű kevergetés mellett felolvasztjuk folyékony állagúra.


Közben  bátran meg lehet kóstolni, hogy milyen finom benne a levendula íze.


A folyékony fehér csokoládét beleöntjük a szilikonformába és betesszük egy órára a mélyhűtőbe. Majd a a megfagyott bonbonokat kivesszük a formából és szobahőmérsékleten kiengedjük.


Tálaláskor megszórhatjuk egy kis cukorgyönggyel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése