Egy pikáns lepény recept következik, amit ma délután találtam ki, megkoronázva egy sikeres húsmentes diéta végét. Egyszerű alapanyagokat használtam és karakteresebb fűszereket. Izgalmas ízvilág lett belőle sajtokkal, dijoni mustárral és újhagymával. Ajánlom a receptet kezdő sütögetőknek is, mert egyszerű és a végeredmény önmagáért beszél.
Hozzávalók:
1 bögre gluténmentes kenyérliszt/szójaliszt
/normál liszt a nem allergiásoknak/
1/2 bögre tej
1/4 bögre tejföl
1/2 csomag újhagyma
1 tojás
2 ek. olaj
1 tk. sütőpor
1/2 reszelt trappista sajt
5 dkg feta sajt
1-2 ek. dijoni mustár
csipetnyi só és bors
1/2 tk. kakukkfű
Elkészítési idő: 35 perc
Elkészítés:
Az újhagymát folyó vízben megmosom és apró karikákra vágom, aztán egy serpenyőben forró olajban megpirítom, majd leveszem a tűzről. A lisztet, a sütőport és a fűszereket összekeverem egy nagyobb tálban. A tejet, a tejfölt,az olajat, a tojást és a mustárt egy mélytányérban csomómentesre elkeverem. Az így kapott mártást apránként hozzáadom a lisztes keverékhez és tésztává kavarom. A lereszelt trappista sajtot, majd a kisebb kockákra vágott feta sajtot és végül az újhagymát belekeverem a tésztába. Egy szilikonos lepény vagy pite formába öntöm a tésztát és előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütöm.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése