Az egyik barátnőm isteni muffin receptje következik, mindig ott alvós bulikba, közös nyaralásra, kirándulásra süti nekünk és persze mi nem tudunk betelni vele. Elárulta nekem a tökéletes csokis-meggyes muffin titkát, úgy gondoltam megosztom veletek, hogy ti se maradjatok ki a jóból.
Hozzávalók:
15 dkg liszt Mantler liszt
/aki nem lisztérzékeny normál liszt/
10 dkg étcsoki
10 dkg margarin
10 dkg meggy lekvár
2 tojás
15 dkg cukor
3 ek. meggylé
1 tk. sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
kb. fél üveg kimagozott meggybefőtt
Elkészítés:
Az egész tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habverő segítségével habosra keverem. A vajat mikróban megolvasztom, hogy folyékony legyen (de ne meleg) és belekeverem a tojásba. Majd belekeverem a meggylét, a meggy lekvárt és a sütőporral elkevert lisztet.
Csomómentesre keverem a masszát és beleteszem a meggyet és az apró kockákra vágott csokit. Szilikonos muffin formába kanalazom és 180 fokon kb. 25 perc alatt megsütöm. Tálaláskor porcukrot szórhatunk rá vagy csokoládéval díszíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése