Ugye szeretitek az intenzív ízeket? Aki igen, annak ajánlom figyelmébe a jellegzetes ízű juhtúrót, amit számtalan formában felhasználhatunk. Egy egyszerűen elkészíthető juhtúrós keksz következik egy csipenyi borssal és kaporral fűszerezve kiváló sós desszert, de remekül passzol a reggeli teánkhoz is.
Hozzávalók:
15 dkg juhtúró
15 dkg Mantler liszt
5 dkg rizsliszt
/Aki nem gluténérzékeny, annak 20 dkg sima liszt/
2 tojás
5 dkg vaj
1 ek. tejföl
1-2 ek. szezámmag
1-2 ek. szárított kapor
1 csipetnyi só
1 csipetnyi bors
Elkészítés:
1.A lisztbe keverjük bele a fűszereket, majd adjunk hozzá egy tojást, a tejfölt, a puha vajat és az összetört juhtúrót. Dolgozzuk tésztává az egészet össze.
2. A liszttel megszórt nyújtódeszkán nyújtsuk ki a tésztát. A tojást villával habosítsuk fel egy pohárban és szilikon ecset segítségével kenjük meg vele a tészta tetejét.
3. A tésztát szórjuk meg szezámmaggal.
4. Egy kés segítségével vágjuk fel kisebb négyzetekre a tésztát.
5. Előmelegített sütőben 180 fokon süssük kb. 15 percig, amíg a teteje aranybarna nem lesz.
Tipp: Gluténmentes változatban érdemes több részre szedni a tésztát és úgy kinyújtani, mert a speciális lisztekből készült tészta eléggé törékeny. Sajtimádók szezámmag helyett reszelt sajttal is megszórhatják, így is igen finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése