Minden évben május első vasárnapja anyák napja. Kislányként ilyenkor mindig igyekeztem korán reggel kiszökni a kertbe és orgonát lopni anyának. Másik gyerekkori emlékem, amikor úgy hatodik osztályos lehettem titokban verset írtam neki anyák napjára, mert tudtam, hogy az egy nagyon különleges meglepetés lesz a számára. Az is lett, emlékszem az osztályban minden gyerek valamelyik híres költő ismert versét szavalta, míg én a sajátommal álltam ki az édesanyám elé. Sokáig őrizgette a verset az íróasztal fiókjában, de több költözés után a kedves kis versike sajnos elveszett. Az anyák napi ajándékozás gesztusa a mai napig megmaradt, minden évben arra a vasárnapra hazautazok. Az orgonát már nem kell lopni, mert nyílik a mi kertünkben is, az évek is múlnak, de az a szeretet, amit tőle kaptam és kapok az örök. Sokszor elfejtünk kimondani egyszerű dolgokat vagy ritkán jut eszünkbe. Hiszen van két szó, mely sokat jelent és mindent elmond csendesen:
- Köszönöm édesanyám!
- Köszönöm édesanyám!
Hozzávalók:
A vaníliás tésztához:
120 g Schar Mix C liszt
2 csomag vaníliás pudingpor /Haas márka gluténmentes/
150 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
3 tojás
50 ml tej
2 dl étolaj
2 dl étolaj
A csokis tésztához:
120 g Schar Mix C liszt
2 csomag csokis pudingpor
150 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
3 tojás
50 ml tej
2 étolaj
Mázhoz:
60%-os Tibi étcsokoládé
5 dkg vaj
Elkészítés:
A tojáshoz, az olajhoz apránként hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és csomómentesre elkeverjük benne majd szintén belekeverjük a sütőporral és a csokis puding porral összekevert lisztet.
Ugyanígy összekeverjük a vaníliás tésztát is.
A tortaformába szilionos sütőpapírt teszünk vagy kivajazzuk és megszórjuk liszttel.
Egy merőkanál vaníliás tésztát öntönk a forma közepébe,
aztán ha az szétfolyt egy merőkanál csokis tészta következik.
Egy merőkanál világos tészta, aztán egy merőkanál sötét tészta kerül egymásra mindaddig, amíg a a tészták el nem fogynak.
Előmelegített sütőben 180 fokon 50 percig sütjük.
A kihűlt tortára a vajjal felolvasztott csokoládét ráöntjük és egy kés segítségével elsimítjuk rajta.
Tipp: Nagyon finom fagylalttal vagy málna vagy eperöntettel. Az utóbbi esetben a gyümölcsöt ízlés szerint mézzel ízesítve felfőzöm. Kalácsos jellege miatt remek ötlet lisztérzékenyeknek reggelire vagy vacsorára akár kakaóval vagy egy bögre tejjel.
Elkészítés:
A tojáshoz, az olajhoz apránként hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és csomómentesre elkeverjük benne majd szintén belekeverjük a sütőporral és a csokis puding porral összekevert lisztet.
Ugyanígy összekeverjük a vaníliás tésztát is.
A tortaformába szilionos sütőpapírt teszünk vagy kivajazzuk és megszórjuk liszttel.
Egy merőkanál vaníliás tésztát öntönk a forma közepébe,
aztán ha az szétfolyt egy merőkanál csokis tészta következik.
Egy merőkanál világos tészta, aztán egy merőkanál sötét tészta kerül egymásra mindaddig, amíg a a tészták el nem fogynak.
Előmelegített sütőben 180 fokon 50 percig sütjük.
A kihűlt tortára a vajjal felolvasztott csokoládét ráöntjük és egy kés segítségével elsimítjuk rajta.
Tipp: Nagyon finom fagylalttal vagy málna vagy eperöntettel. Az utóbbi esetben a gyümölcsöt ízlés szerint mézzel ízesítve felfőzöm. Kalácsos jellege miatt remek ötlet lisztérzékenyeknek reggelire vagy vacsorára akár kakaóval vagy egy bögre tejjel.
Szió! :)
VálaszTörlésNézz be hozzám, díjaztam a blogodat Mártim! :)
http://www.njoythestyle.blogspot.hu/
Pusza: Reni
Köszi Renim:)Nagyon örültem neki!Puszi
Törlés