Könnyed és finom ebéd hús nélkül? Igen, ez a recept erről szól. Nagyon szeretem a gombát, ezért spontán egyik szombaton juhtúróval töltöttem meg őket és egyszerűen sütőbe kerültek tepsiben. Köretként spenótot készítettem, természetesen bármilyen köret passzol hozzá, például akár rizs is. A ropogósra sült sajttal megszórt gombának karakteres ízt ad juhtúró, így már önmagában is érdemes megkóstolni.
Hozzávalók:
50 dkg gomba
20 dkg juhtúró
1 fej lilahagyma
10 dkg trappista sajt
kis olaj
Elkészítés:
A gombafejeket megpucoljuk, majd a lilahagymát szintén. A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük és egy mélytányérban elkeverjük a juhtúróval.
Egyesével megtöltjük a gombafejeket juhtúróval, majd az olajjal megkent tepsibe tesszük őket. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig alufóliával lefedve sütjük, majd sajtot reszelve rá 10 percig pirítjuk.
Tálaláskor díszíthetjük egy kis petrezselyemmel vagy gyalult lilakáposztával.
Köretként bármilyen főzelék illik hozzá vagy akár rizibizi is.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése