Minden évben május utolsó vasárnapja a gyerekekről szól, ezért sok helyen gyermeknapi programokkal készülnek. Gyerekként én is mindig vártam ezt a napot. Most, hogy már felnőtt sorba lépett az ember, a körülöttem lévő gyerekeket kényeztetem. Egy kis édesség mindig jól jön, így a holnapi kiránduláson a barátaim csemetéi, Süsü muffint kapnak. Süsü kalandjai volt a kedvenc mesém és akkoriban még sokszor bakelit lemezről hallgattuk otthon. Az elnevezés az élénk zöld színről ugrott be. Hogy milyen a sütemény ízesítése? Citromos-vörös áfonyás egy csipetnyi csokoládéval. Az elkészítése során én is remekül szórakoztam az ételfestékkel, vidám móka volt a sütés. Gyermeknapkor nemcsak a gyerekekre kell gondolni, hanem a szülőknek is jár egy finom desszert. A süsü muffin tejszínhabbal megbolondított változata, tehát remekül passzol a délutáni kávéhoz.
Hozzávalók:
3 dl liszt
/gluténmentes liszt Schär Mix C/
/gluténmentes liszt Schär Mix C/
1,5 dl cukor
2 dl tej
2 tojás
1/2 csomag sütőpor
1 citrom héja
1/2 citom leve
50 g étcsokoládé
50 g vörös áfonya
0,75 dl étolaj
1 csomag vaníliás cukor
sárga és kék ételfesték
Elkészítés:
Egy tálba beleöntjük a mérő edénnyel kimért száraz alapanyagokat és összekeverjük.
Majd beletesszük a tojásokat és lassú kevergetés mellett hozzáadjuk a tejet, az olajat. A tésztát csomómentesre keverjük és belereszeljük a citrom héját.
Hozzáadjuk a vörösáfonyát a tésztához.
Az étcsokoládét apróra vágjuk és szintén hozzáadjuk a tésztához, majd elkeverjük benne.
A tésztát három egyenlő részre mélytányérokba osztjuk és tetszés szerint ételfestékkel színezzük.
Az elkevert kész masszát egy evőkanállal egységesen elosztva és közben a színekkel játszadozva a muffin formákba töltjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük. Hogyan győződhetünk meg róla, hogy a muffinunk megsült? Egy fogpiszkálót az egyik közepébe szúrunk és hogyha már nem marad tészta rajta, amikor kiemeljük kész is a finom kis édes tünemény.
Tálaláskor a gyerekeknek színes cukor díszekkel szórjuk meg.
Gondoltam a szülőkre is, akiknek egész évben gyereknap van, így a tejszínhabos változata remekül passzol a délutáni kávéjukhoz.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése