2013. július 15., hétfő

Olaszos sült burgonya


A családunkban nagy hagyománya van a milánói makaróni főzésének. Az alap receptet (Milánói makaróni) mindenki a nagyitól tanulta és természetesen az övé a legfinomabb. Egyik hétvégén is elkészítettem, ezt az örök kedvencet, csak túlméreteztem az adagot, így a maradékot lefagyasztottam. Most jól jött egy kis mediterrán ízvilágú sült burgonyára, mert finomat enni mindig jó.

Hozzávalók:
6- 8 db burgonya
2 dl makaróni szósz / bolti paradicsomos húsos szósz
1 fej lilahagyma
1 dl tejföl
5 dkg trappista sajt
só, bors, oreganó

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, karikákra vágjuk és olívaolajjal kikent tepsibe tesszük. Erre ráöntjük  borssal és sóval ízesített tejfölt, majd a paradicsomos darált húsos szósz következik.


 A lilahagymát megpucoljuk és felkarikázzuk vágjuk, majd megszórjuk vele a tetejét.


Végül meghintjük egy kis reszelt sajttal és egy csipetnyi oreganóval. Előmelegített sütőben 180 fokon alufóliával lefedve 15 percig sütjük, majd 10 percig pirítjuk.


Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése