2013. július 25., csütörtök

Gazdagon töltött cukkini



Rohanó világban élünk, szerintem mindenki ismeri azt az érzést, hogy szinte nincs időm semmire, mert ott a munka, a család, a számlák, a gyerek. Mindenkinek megvan a maga kis világa, azonban nyár van. Jó megállni egy kicsit a csillagos égbolt alatt vagy a szabadban főzni. Egy szívvel lélekkel elkészített vacsora finom borral és jó társasággal fűszerezve semmivel sem pótolható. Sokszor nem vesszük észre, hogy csak meg kellene élni az adott pillanatot; nemhiába "meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk", ahogy Simone Weil mondta.

A receptet kedvenc gitáros grafikusomnak ajánlom!

Hozzávalók:
2 nagy db cukkini
30 dkg darálthús
10 dkg rizs
1 fej vöröshagyma
1 cikk fokhagyma
1 kisebb csokor petrezselyem
5 dkg trappista sajt
só, bors, delikát

Elkészítés:
A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk, majd olajon üvegesre pirítjuk. Az üveges hagymára 1 tk pirospaprikát szórunk, aztán felöntjük egy fél pohár vízzel. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, delikátot teszünk rá  és félig  puhára főzzük. Gyors rizst forrásban lévő vízben 10 percig szintén előfőzzük.


A darált húst a rizzsel egy tálban összekeverjük, ízlés szerint megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, lereszelt fokhagymával és fűszerezzük.


A  cukkinit megmossuk és kettévágjuk vagy körülbelül 6 centis szeletekre vágjuk, majd a belsejét egy evőkanál segítségével kikaparjuk.


A cukkiniket megtöltjük.


 Előmelegített sütőben 180  fokon fólia alatt sütjük, majd sajtot reszelünk rá és 10 percig pirítjuk.


Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése