2013. július 28., vasárnap

Juhtúróval töltött sült paradicsom



Tombol a kánikula, aki teheti az vízparton hűsöl vagy a fák árnyékában kirándul az erdőben. Ebben a melegben könnyed ételeket kíván az ember. Sült paradicsom ideális nyári főételnek, nálunk töltött gombával készül egyszerre. Köretként készíthetünk hozzá, akár rizibizit is,de önmagában is megállja a helyét. 

Hozzávalók:
500 g  közepes méretű kis paradicsom
20 dkg juhtúró
1 fej lilahagyma
10  dkg trappista
kis olaj

Elkészítés:

 A paradicsomokat megmossuk és levágjuk a tetejüket, majd a belsejüket kiskanál segítségével kikaparjuk. 


A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük és egy mélytányérban elkeverjük a juhtúróval.


A paradicsomokat egyesével megtöltjük juhtúróval, majd az olajjal megkent tepsibe tesszük őket.


 Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig  alufóliával lefedve sütjük, majd ízlés szerint sajtot reszelve rá 10 percig pirítjuk.


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése