Közeledik a tavasz, ennek örömére kezdem felhasználni a maradék befőttjeimet különböző sütikbe. Egyik vasárnap ennek apropóján a kezembe akadt egy üveg körte befőtt és egy lekvár, amit még a nyáron tettünk el télire. Mi lehetne a méltó felhasználás? - merült fel bennem a kérdés. Majd egy egyszerű ötlet jutott az eszembe. Jó lenne tölteléknek egy könnyű tésztájú csokis süteménybe, amihez stílusosan szív alakú formát választanám. Így született meg ez a recept, mert a spontán ötletek a legjobbak. Természetesen bármilyen otthon található befőttre ki lehet cserélni a körtét, a recept így is egyszerű és gyomor simogató.
Hozzávalók:
3 ek. körte kompót
3 dl szójaliszt / búzaliszt csak a nem gluténérzékenyeknek
1,5 dl cukor
0,75 dl olaj
2 dl tej
2 db tojás
½ csomag sütőpor / Haas sütőpor gluténmentes
1 csomag vaníliás cukor
1/2 tábla tejcsokoládé
2 ek. körte lekvár
csipetnyi csillagánizs
Elkészítés:
Egy tálba beleöntjük a mérő edénnyel kimért száraz alapanyagokat és összekeverjük. Majd bele tesszük a tojásokat és lassú kevergetés mellett hozzáadjuk a tejet, az olajat és a lekvárt.
A tésztát csomómentesre keverjük és hozzáadjuk az apróra vágott körtét és csokit, majd egy csipetnyi csillagánizzsal fűszerezzük.
Az elkevert kész masszát evő kanállal egységesen elosztva a szilikon formába öntjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük.
Tálaláskor a tetejét meghintjük egy kis porcukorral és tetszés szerint körtével és csokoládé forgáccsal is díszíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése