2013. február 13., szerda

Marcipános szívek Valentin-napra



Mit ajánlhatnék Valentin-napra? Egy piros marcipános szívecske sütemény igazán frappáns ötlet, hiszen mindenki érezte már milyen, amikor egy másik személy láttán megdobban a szíve. Egy saját általunk készített meglepetés szavak nélkül is kifejezheti azt, amit érzünk. Az epres krémmel töltött csokis piskótás szíveket nemcsak Valentin napra, hanem születésnapra, házassági évfordulóra is ajánlom.


Hozzávalók a piskótához:
5 tojás
6 ek.cukor
6 ek. liszt
/lisztérzékenyeknek 5 ek, szója, 1 ek. kukorica liszt/
1 csomag sütőpor
1 dl étolaj
2 ek. kakaó

Hozzávalók a krémhez:
1/2 csomag epres puding
2,5 dl tej
10 dkg Rama
2 ek. cukor

Hozzávalók a díszítéshez:
30 dkg marcipán
piros ételfesték 

Elkészítés:

1. Piskótához szét választjuk a tojássárgáját és a tojásfehérjét két tálba.


2.  A tojássárgájához hozzáadjuk a cukrot, majd elkeverjük benne.



3. Gépi habverő segítségével habosra felverjük, hogy a cukor elolvadjon benne.


4. A tojásfehérjét felverjük keményre, azaz ha a tálat megfordítjuk nem esik ki belőle a hab.


5. A cukros tojássárgájához hozzáadjuk az olajat, a sütőport, a lisztet.


 Szintén hozzáadjuk a kakaót és csomómentesre keverjük majd óvatosan apránként bele keverjük a felvert tojásfehérjét. 


 6. A tésztát kivajazott és liszttel megszórt tepsibe öntjük és


előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt megsütjük. 


7. A kihűlt piskótát elfelezzük.


 és szív alakú formával kiszaggatjuk, figyelve arra, hogy páros számú szívecskék jöjjenek ki.



8. A krémhez a pudingport egy lábasba öntjük és folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tejet. A pudingot sűrűbb állagúra főzzük, majd elkeverjük benne a vajat és a cukrot. A kész krémet hagyjuk kihűlni.


9. A kiszaggatott piskóta szíveket megkenjük a krémmel és összeborítjuk őket.


10. Egy fogpiszkálót a piros ételfestékbe mártunk és megszurkáljuk vele a marcipánt aztán összegyúrjuk. Folyamatosan ismételjük ezt a műveletet, amíg a marcipán színe egyenletesen piros nem lesz.


 11. A pirosra színezett marcipánt 15 percre a hűtőbe tesszük hűlni, hogy az állaga megfelelő legyen a formázáshoz.


12. A marcipánt vékonyra nyújtjuk, ha megfelelően van lehűtve csak minimális lisztet használunk.


13. Szív alakú formákat szaggatunk ki belőle.


 14. A maradék marcipánt újra összegyúrjuk, majd elnyújtjuk és végül a süti magasságának megfelelő széles csíkokat vágunk le belőle. A szívecske sütemény tetejére tesszük a szív alakú marcipánt az oldalát pedig szintén befedjük a marcipán csíkokkal.


15. Ajándékozáskor vagy tálaláskor díszíthetjük cukor gyönggyel és dekor szívecskékkel.



2 megjegyzés: