2013. február 24., vasárnap

Zöldséges egytálétel



Szeretem a könnyű és egészséges ételeket és nem lehet mindig csak húst hússal enni. Ennek a receptnek az a titka, hogy a gondosan összeválogatott zöldségek és fűszerek íze  pikánssá sül össze. Ajánlom receptemet nemcsak vegetáriánusoknak, hanem a kelbimbó szerelmeseinek is.


Hozzávalók:
500 g kelbimbó
10 dkg zöldborsó
10 dkg champion gomba
1 fej lilahagyma
3 db nagyobb  répa
40 dkg főtt burgonya
250 g tejföl
25 dkg trappista sajt
só,bors, kakukkfű


Elkészítés:
A hozzávalókat alaposan megmossuk, megtisztítjuk és apróra vágjuk.


A burgonyát puhára főzzük és amikor kihűlt felkarikázzuk. A kelbimbót és a répát szintén egy külön fazékban félig puhára főzzük.


A hozzávalókat egy jénai tálba rétegesen beletesszük.


Közben egy kis borssal megszórhatjuk.


Végül a tejfölbe ízlés szerint sót és kakukkfüvet keverünk és leöntjük vele a zöldségeket.
Tipp: A tejföllel való locsolást is végezhetjük rétegesen, így könnyebben eloszlik a tejföl.


A tetejére sajtot reszelünk és lilahagymát szórunk.  Előmelegített sütőben 180 fokon először alufóliával lefedve 15-20 percig sütjük, majd 10 percig pirítjuk.


Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése