Szeretem a könnyű és egészséges ételeket és nem lehet mindig csak húst hússal enni. Ennek a receptnek az a titka, hogy a gondosan összeválogatott zöldségek és fűszerek íze pikánssá sül össze. Ajánlom receptemet nemcsak vegetáriánusoknak, hanem a kelbimbó szerelmeseinek is.
Hozzávalók:
500 g kelbimbó
10 dkg zöldborsó
10 dkg champion gomba
1 fej lilahagyma
3 db nagyobb répa
40 dkg főtt burgonya
250 g tejföl
25 dkg trappista sajt
só,bors, kakukkfű
Elkészítés:
A hozzávalókat alaposan megmossuk, megtisztítjuk és apróra vágjuk.
A burgonyát puhára főzzük és amikor kihűlt felkarikázzuk. A kelbimbót és a répát szintén egy külön fazékban félig puhára főzzük.
A hozzávalókat egy jénai tálba rétegesen beletesszük.
Közben egy kis borssal megszórhatjuk.
Végül a tejfölbe ízlés szerint sót és kakukkfüvet keverünk és leöntjük vele a zöldségeket.
Tipp: A tejföllel való locsolást is végezhetjük rétegesen, így könnyebben eloszlik a tejföl.
A tetejére sajtot reszelünk és lilahagymát szórunk. Előmelegített sütőben 180 fokon először alufóliával lefedve 15-20 percig sütjük, majd 10 percig pirítjuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése