2013. április 27., szombat

Bounty bonbon a la Móni


Egy finom kókuszos recept következik Írországban élő barátnőmtől Mónitól, aki életmód tanácsadással foglalkozik. A desszerthez cukor helyett mézet használunk és természetesen gluténmentes. Móni pár napja készítette el a bounty bonbont és nagy örömömre elküldte nekem  a receptet fényképekkel mellékelve. Könnyen elkészíthető és náluk is gyorsan el szokott fogyni. Duplán jó, mert a bon azt jelenti, hogy jó.

Köszi Móni a klassz receptet!

Hozzávalók:
2,5dl tejszín (cukrozatlan)
8 dkg vaj
4 ek. méz
25 dkg kókusz reszelék
A csokimázhoz:
15 dkg étcsoki
4 dkg vaj

Elkészítés:
1. A tejszínt a vajjal össze kell főzni, jól átforralni. Aztán hozzáadni a mézet, majd lehúzni a tűzről, végül hozzákeverni a kókuszt.
2. Aztán hagyjuk kihülni, majd hűtőbe tesszük hogy jól megkeményedjen.
3. Pár óra múlva golyókat formálunk belőle.
4. Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét a vajjal. Majd egyesével megforgatjuk benne a golyókat. Kis kókusz reszelékkel díszítjük a tetejét.
5.Egy sütőpapírral lefedett tálcán visszatesszük a hűtőbe dermedésig.





Egyszerűen nem lehet neki ellenállni és még sütni sem kell.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése