2013. április 3., szerda

Kétsajtos olívabogyós lepény



Szereted az  olaszos ízvilágot? Akkor ez a  te recepted, amit könnyen elkészíthetsz, mert mindössze egy bögre segítségével kell kimérni az alapanyagokat és tésztává összekeverni. A Napsütötte Toszkána című film járt az eszemben, amikor az ízvilág megszületett, így került a tésztába az oregánó, a fekete olívabogyó, színes bors és sűrített paradicsom. Azóta a kedvencem és készítettem már reggelire, ebédre, vacsorára vagy akár vendégvárónak  is, természetesen a várt siker nem maradt el. 

                                                                                                A receptet Petrának ajánlom!

Hozzávalók:
1 bögre liszt 
/gluténmentesen Mantler liszt/
1/3  csésze tej
1/4 csésze tejföl
1/2 csésze reszelt trappista sajt
kb. 10 dkg krémfehérsajt
1 tk sütőpor
1 tojás
2 ek . olaj
1-2 ek.sűrített paradicsom
oregánó, só, őrölt színes bors,
egy nagy marék fekete olívabogyó

Elkészítés:

Kikeverjük a tejet a tejföllel, az olajjal, a tojással, a sűrített paradicsommal, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és csomómentes tésztává keverjük. Végül a lereszelt trappista sajtot,  kockára vágott krémfehérsajtot és a felvágott fekete olívabogyót a tésztához adjuk és elkeverjük benne. Ízesítjük sóval, oregánóval és őrölt színes borssal. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük.




Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése