Itt tavasz vagy inkább itt a nyár? Elég szeszélyes az időjárás, mindenesetre itt van a poréhagyma szezonja, amit nemcsak azért szeretek, mert olcsó alapanyag, hanem mert sok mindenbe felhasználható. Egy jó kis hagymalevest bármikor gyorsan meg lehet főzni vagy egy sima tojásrántottát is fel lehet vele dobni. Ez alkalommal jénaiban sült tésztát bolondítottam meg vele, a megpirított póréhagyma és a füstölt sonka remek ízharmóniát teremtett.
Hozzávalók:
500 g csavart tészta
/gluénmentesnek a Pasta d'oro tészta/
/gluénmentesnek a Pasta d'oro tészta/
200 ml főzőtejszín
1 db póréhagyma
2 dl tejföl
20 dkg trappista sajt
10 dkg krémfehérsajt
só, bors, kakukkfű
csípős curry
Elkészítés:
1. A
tésztát forrásban lévő vízbe öntjük, csipetnyi sót szórunk a vízbe és egy kis
étolajat öntünk bele, hogy ne tapadjon össze a tészta. A tésztát félig puhára
főzzük kb. 10 perc alatt és leszűrjük.
2. A
sajtot apró lukú sajtreszelőn lereszeljük egy kis tálkába.
3. A
póréhagymát apróra vágjuk és serpenyőben megpirítjuk, majd a sonkát is kis kockákra aprítjuk.
4. A krémfehérsajtot darabokra vágjuk, hiszen jobb, ha a tésztában egyenletesen mindenhol van.
5. A póréhagymát, a sonkát, a tejszínt, valamint a sajtokat összekeverjük egy nagy tálban a tésztával, majd sózzuk, borsozzuk és megszórjuk kakukkfűvel.
6. Következő
lépésben a tejfölbe ízlés szerint csípős curry-t keverünk.
7. Az elkészült mártást egyenletesen eloszlatva ráöntjük a jénaiba beleöntött tészta tetejére és meghintjük egy kis reszelt sajttal.
8. Előmelegített
sütőben 180 fokon 20 percig sütjük, tetejét egy kicsit megpirítjuk.
8. Melegen póréhagymával és csipetnyi reszelt sajttal díszítve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése