Egy könnyed rizskoch jól jön egy tartalmas leves mellé vagy desszertnek is tökéletes. A tetejéről a porcukrot mindig elhagyom, sőt mostanában a cukor helyett folyékony édesítőt teszek. Édes bűnbeesés érzetét így már csak a házi körtelekvár édessége adja és az, hogy nem utolsósorban finom.
Hozzávalók:
25 dkg rizs
1 liter tej
1 dl víz
1 ek. cukor
2 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
5 db tojás
bármilyen ízű lekvár
Cukor helyett lehet használni folyékony édesítőt, a vaníliás cukor helyett pedig vaníliarudat.
Elkészítés:
A rizst puhára főzzük a tejben, amihez hozzáadtuk a vizet és ízesítjük a cukrokkal, a reszelt citrom héjával. A tojássárgáját szétválasztjuk a fehérjétől, a kihűlt rizsbe először a sárgáját, majd a habbá felvert fehérjét keverjük bele. A rizst kivajazott és liszttel meghintett tepsibe öntjük, majd 180 fokon addig sütjük, amíg a teteje pirult nem lesz.
Jó étvágyat!
Isteni lehetett! Én nyáron eperszósszal öntöttem nyakon... :)
VálaszTörlésKöszi:) Nagyon jól hangzik! Te hogyan készíted az eperszószt?:)
Törlés